Jämför alla bästa mobillån

Så vad är ett mobillån, jo ett mobillån är en låneform som skall tillgodose personer vars behov är att få låna pengar snabbt. Så med mobillån så kan man få snabba korta lån, där lånesumman är relativt små. I storleksordning 1000 kronor till 3000 kronor. Så vad är det fina med mobillån, jo det är att dom är snabba och dom är en form av blanco-lån där man inte har någon form av säkerhet för lånet. Utan lånegivaren tar en risk med att låna ut pengar till en person utan att kräva någon säkerhet.

Mobillån online

Alla mobillån online
Alla mobillån online

Den senaste tiden har det varit en kraftig debatt angående mobillån i media, där flertal personer har kritiserat denna form av lån för att se till att fler personer hamnar i en skuldfälla som dom har problem att ta sig ur. Detta då kostnaden för att ta ett sådant här lån brukar oftast vara skyhög och lånet brukar ha en återbetalningstid på max 30 dagar. Så inom 30 dagar så ska pengarna tillbaka till lånegivaren plus då avgifterna som kan vara ett par 100 kronor.

Vem har drabbats, flertal yngre personer har drabbats av skuldfälla när dom lånat pengar via mobil lån och sedan haft problem att betala tillbaka pengarna i rätt tid, vilket har lett till att dom varit tvungna att ta fler lån och då få ytterliggare skulder. Men så länge att folk behöver pengar idag så kommer det alltid finnas personer som kommer att utnyttja och använda sig av tjänster som lånegivare erbjuder tex i form av mobillån.

Vi rekommenderar att man verkligen tar sig tid att gå igenom sin situation och ser om det inte finns några andra möjligheter innan man utnyttjar denna låneform. Detta då kostnaden brukar vara högre än för andra lån.

Låna pengar med mobillån

Att använda mobilen för att låna pengar har blivit populärt, inte minst i form av smslån. Men mobil lån brukar anses vara en annan typ av lån än smslån. Ett mobil lån är att man ringer ett samtal till lånegivaren och därefter kan man få sitt lån godkänt eller nekat. Eftersom ett mobil lån skall gå snabbt så brukar inte beloppen varit särskilt stora utan det brukar röra sig om mindre belopp såsom 1000 till 3000 kronor.

Lånegivaren brukar inte heller ställa några krav i form av borgen/säkerhet eller att lånetagaren har en borgensman. Men det som lånegivaren brukar hinna med vid ett lån är att dom hinner se hur lånesökarens privata ekonomi ser ut. Detta sker genom att lånegivaren ser om den potentiella lånetagaren har några skulder, betalningsanmärkningar och vilken lön personen har. Därefter så avväger lånegivaren om lånet skall bli godkänt eller nekat. Blir lånet nekat så får man inte pengarna, men om lånet blir godkänt så är det en stor chans att man kan ha pengarna redan samma dag.

Fördel med mobillån

För det första så kan man väl säga att det är lätt att vara efterklok och det brukar dom flesta människorna känna sig. Detta brukar även gälla för lån det är ju inte säkert att man verkligen behöver pengarna utan att man lånar dom pga en impuls att göra någonting som man kanske inte gjort om man verkligen tänkt efter. Så innan man tar ett mobillån så tänk till en gång till. Behöver man verkligen det man skall göra för pengarna man lånar ?

En annan nackdel är att låneformen brukar vara relativt dyr. När vl lånet och avgiften, räntan skall återbetalas så brukar man se hur dyrt det verkligen var. Det är möjligt att räkna ut den effektiva räntan på ett smslån och se vad det faktiskt kostar på Där ni även kan läsa mer om Smslån och kostnader associerad med smslån. Så se efter innan ni lånar pengar vad ni behöver pengarna till samt om det inte finns billigare sätt att få pengarna på